Strade Bianche

De eerste Worldtourwedstrijd in ‘coronatijd’ wordt verreden in een bloedheet Toscane. Het is evenwel niet de hitte die Tiesj zijn ambities in zijn geliefde klassieker fnuiken. Na twee 8ste plaatsen (2016 en 2017) een overwinning in 2018 en een 5de plaats in 2019 mag de Strade Bianche wel als één van zijn geliefde wedstrijden beschouwd worden.

Zoals gezegd was het niet de hitte die roet in het eten gooide maar een lekke band op een zeer slecht moment. Bij het in de voorste gelederen opdraaien van de 5de sector rijdt hij plat en geen materiaalwagen in de buurt. Wanneer een hele tijd later zijn ploegmaat zijn fiets ruilt voor die van Tiesj is het kalf al verdronken. Langer aandringen heeft niet veel zinnen. Daarom besluit hij wijselijk de koers te verlaten.

De conditie is ok en de hitte heeft hij goed verdragen. Het wordt dus uitkijken naar de komende wedstrijden.