Critérium du Dauphiné

Rit 1 Clermont Ferrand – Saint-Christo-en-Jarez 218,5 km

De eerste en de langste rit van deze korte Dauphiné heeft heel wat hoogtemeters maar lijkt geknipt voor punchers. Colbrelli, Teuns, Alaphilippe en vooral Van Aert worden als de te kloppen mannen beschouwd. En het is inderdaad Van Aert, die dankzij een supersterk Jumbo-Visma en zijn topform, het laken naar zich toetrekt.

Tiesj vangt deze Dauphiné zich zeker niet onopgemerkt aan. We zien hem attent in de kop van het peloton de meerdere Côte’s bovenkomen. Op minder dan 2 km van de streep probeert hij weg te komen maar een sterke Tom Dumoulin met in zijn wiel Van Aert maakt de uitval snel gedaan. Tiesj blijft echter goed mee in de kop meedraaien en heeft duidelijk nog niet al zijn kruit verschoten. Hij gaat vanuit een mooie positie de laatste 500 m in maar raakt dan wat ingesloten. Toch kan hij in de laatste 200 m nog heel wat renners remonteren. Hij eindigt als 11de. Dat hij in goede vorm verkeert is wel duidelijk maar tegen een sterk Jumbo en een in topvorm verkerende Van Aert was hier niets in te brengen.