Criterium du Dauphiné

Rit 2 : Vienne – Col de Porte 135 km

De tweede rit is een vrij korte maar zware bergrit naar de top van de Col de Porte. Team Jumbo-Visma leidt lange tijd het peloton in achtervolging op de acht vluchters van de dag die wel nooit meer dan 3 minuten wegrijden.

Bij de beklimming van de voorlaatste col zien we Tiesj vaak op de eerste lijn. Bij de beklimming van de laatste col neemt Ineos het hele peloton op sleeptouw en het gaat hard. De deur staat achteraan wagenwijd open.

Ook Tiesj moet op 7 km van de top laten lopen. Hij komt binnen als 43ste op meer dan 7 minuten net voor de hevige hagelbui die de grote groep die nog onderweg is, teistert.

Roglic wint de rit. Het wordt duidelijk dat Ineos aan Jumbo – Visma een heel lastige klant zal hebben in de komende Tour de France.