Luik-Bastenaken-Luik 256 km

La Doyenne in oktober: geen voorjaarsbuien maar ook het voorspelde slechte weer bleef uit. Het werd dus een wedstrijd in vrij mild herfstweer. Het koersverloop verschilde dan ook niet veel van het typische verloop van deze wielerklassieker. Een vroege ontsnapping en verder een vrij gesloten wedstrijd tot aan de voet van La Redoute.

Een niet aangegeven verkeerseiland met verkeersbord zorgde toch weer voor averij met Greg Van Avermaet als één van de slachtoffers.

In de afdaling van de Cote de Wanne, op 82 km van de finish, komt ook Tiesj ten val. Zelf gekwetst aan de knie kan hij met de fiets van een ploegmaat zijn wedstrijd verder zetten. In de aanloop naar de Stockeu raakt de ploegauto tot bij hem en kan hij overstappen op zijn eigen reservefiets. Het goede ritme is hij echter wat kwijt en het duurt tot na La Redoute voor hij echt weer in de kop van de koers verschijnt. De vroege ontsnapping is in tussen ingelopen.

Op weg naar de laatste hellingen van de dag probeert hij ploegmaat Hirschi nog zoveel mogelijk uit de wind te zetten. Wanneer Alaphilippe op La Roche -aux-Faucons aanvalt, weet Hirschi hem goed te pareren. Er komt een 5-tal op kop: Alaphilippe, Hirschi, Roglic, Pogacar en Kwiatkowski. Kwiatkowski moet al snel de rol lossen en zakt terug naar de groep van Tiesj waar vooral Vanderpoel het gat naar de kopgroep probeert te dichten. Tevergeefs.

Roglic wint de spurt na een fout sprintmanoeuvre van Alaphilippe die daarmee Hirschi de zege van een monument ontzegt. Alaphilippe wordt naar de 5de plaats verwezen (diskwalificatie). Mohoric is nog uit de achtervolgende groep naar de eersten gereden en is vierde.

In de spurt voor de zesde plaats moet Tiesj het afleggen tegen Vanderpoel en Woods. Hij wordt knap 8ste.