Ronde van Vlaanderen

Een Ronde van Vlaanderen in oktober én zonder toeschouwers langs het parcours. Dit was de Ronde van Vlaanderen 2020!

De koers zelf verloopt zeer gesloten tot de passage op de Koppenberg, zo’n 50 km voor de finish. De grote kleppers komen daar allemaal in de eerste gelederen boven met vooral een indrukwekkende Alaphilippe. Tiesj zit niet zo goed gepositioneerd. Ploegmaat Kragh Andersen leidt de achtervolging op de kopgroep van een 9-tal dat zich na de Koppenberg gevormd heeft.

Tiesj maakt uiteindelijk de sprong naar de kopgroep en kan bij de eersten aansluiten net voor het opdraaien van de Steenbeekdries. Een beetje later komen nog een 10-tal renners aansluiten. In de afdaling van de Stationstraat neemt Alaphilippe met Vanderpoel wat afstand. Tiesj heeft wat problemen met de ketting die er op slecht liggende kasseien van de Stationstraat afgedaverd is.

Alleen Van Aert is nog in staat de sprong naar de eerste twee te maken. Met zijn drieën komen ze voorop bij het verlaten van de Taaienberg. Wanneer Alaphilippe een paar km verder op een motor knalt gaan de twee kemphanen uit het veld alleen verder.

De achtervolgende groep met daarin ook Tiesj slagen er niet meer in de eersten bij te benen. In een prangende spurt verslaat Vanderpoel Van Aert.

De spurt van de achtervolgende groep wordt gewonnen door Kristoff. Tiesj eindigt uiteindelijk op een 10de plaats.

Met een 5de, een 8ste, een 9de en een 10de plaats op 6 deelnames scoort hij een hoog gemiddelde.