OPENINGSWEEKEND

Door het abnormaal zachte weer op zaterdag krijgen we een ongewoon koersverloop van De Omloop Het Nieuwsblad. De wedstrijd eindigt zowaar op een massaspurt.

Van kort na de start ontstaat een kopgroep van vijf en meteen laat het peloton begaan. Tot de Molenberg gebeurt er verder niets. Daar ontstaat evenwel een interessante achtervolgende groep met o.a. topfavoriet Alaphilippe. Tiesj draait in goede positie de Molenberg op maar omdat een aantal achterkomende renners achter de bomen door een korte weg gevonden hebben moet hij plots afremmen en mist de goede trein. Alaphilipe daagt de groep der achtervolgers uit door een pittige démarage maar uiteindelijk komt in de aanloop van de Muur alles, of toch tenminste een heel grote groep, terug samen.

Tiesj komt op de Kapelmuur in de 10de positie boven. De Bosberg zorgt voor geen afscheidingen meer en we gaan naar een sprint van 45 man. In laatste hectometers probeert Tiesj ploegmaat Sören Kragh Andersen nog naar voor te loodsen want samen zijn ze een tiental meter achteropgeraakt door twee valpartijen voor hen. Tijdens zijn inhaalbeweging krijgt Tiesj nog wat zwiepers te verwerken maar komt gelukkig zonder kleerscheuren aan.

De Italiaan Ballerini wint. Tiesj wordt 29ste.

In Kuurne-Brussel-Kuurne krijgen we een toch wel ander koersverloop. Mathieu Vander Poel zorgt voor het nodige animo door op 80 km voor de finish samen met Narvaez de achtervolging op een kopgroep van 6 in te luiden. Pas in de finale wordt Vander Poel met zijn kompanen teruggepakt. Op de Oude Kwaremont ontstaat er een achtervolgende groep met ook Tiesj en Sören. Zij kunnen uiteindelijk meespurten maar Tiesj raakt ingesloten en moet vrede nemen met een 21ste plaats.