Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland wordt voor Tiesj zeker geen wandeling door het park. Van bij de eerste rit, een korte tijdrit over 11 km, krijgt hij last in de hamstrings en kan hij zijn goede conditie niet aanwenden om in een goede uitgangspositie aan een zware Ronde te beginnen.

Rit 2 en rit 3 zijn ritten voor de punchers en normaal kan hij daar toch goed zijn mannetje staan. In rit 2 wordt hij 24ste en in rit 3: 7de. Hij is daardoor van de 67ste plaats naar de 19de plaats in het Algemeen Klassement opgeklommen.

In rit 4 krijgt de vlucht van de dag zoveel ruimte dat vier renners die geen gevaar betekenen voor de klassementsrenners voor de zege kunnen spurten. Tiesj eindigt 27ste in deze voor toeschouwers, saaie rit.

Rit 5 wordt gewonnen door de gedoodverfde favoriet voor deze Ronde, Carapaz. Hij wint en neemt meteen de leiderstrui over die hij ook niet meer zal afgeven. Tiesj behaalt ondanks de blijvende last aan de hamstrings een verdienstelijke 13de plaats.

Rit 6 krijgt een tumultueus einde. Rui Costa wordt gediskwalificeerd omdat hij teveel van zijn lijn afwijkt in zijn spurt tegen de jonge Deen Kron. Tiesj wordt 36ste.

Rit 7 is een klimtijdrit. Duidelijk nog niet echt Tiesj zijn ding. Hij wordt teleurgesteld 30ste.

Rit 8 is de koninginnerit van deze Ronde en Tiesj is heel actief en blijft tot voorlaatste vooruit. Uiteindelijk moet hij slechts op 20 km voor de finish buigen voor het machtige Ineos die in hun achtervolging op de ontsnapping steun krijgen van Jumbo-Visma, Education First en Bike Exchange. Uiteindelijk eindigt Tiesj nog 32ste in die zware bergrit en eindigt deze Tour de Suisse als beste Belg op een knappe 15ste plaats.