TOUR DE FRANCE 2021

De enthousiaste kleindochter van ‘omi en opi’ heeft met haar bedoeling haar grootouders te groeten tijdens de eerste rit meteen voor veel schade gezorgd in het peloton. Niet alleen heeft dit directe gevolgen gehad voor bepaalde renners zoals Robert Gesink die meteen de Tour moest verlaten maar ook schade aangericht die pas dagen later tot opgaves heeft gedwongen.

Zo is het ook Tiesj in zijn vijfde Ronde van Frankrijk vergaan. De eerste dagen na de val kon hij nog gelijke tred houden met het peloton en zelfs meegaan in ontsnappingen. De val heeft echter geleid tot kleine veranderingen in de positie op de fiets en in een ronde als de Tour wreekt zich dit na een paar dagen. Was hij zaterdag (rit 8) samen met ploegmaat Sören Kragh Andersen nog in de aanval tot aan de voet van de Col de Romme toch werd daar al duidelijk dat de val meer schade had aangericht dan draaglijk. Toen was er nog hoop dat de rustdag op maandag soelaas zou brengen maar in de vlakke rit van dinsdag naar Valence voelde hij dat het toch de slechte kant uitging. Hij kon ploegmaat Bol nog mee terugbrengen naar de eerste waaier maar meer zat er niet in. Uiteindelijk heeft dit geleid tot opgave in de 11de rit. Rit over de Ventoux die op magistrale wijze werd gewonnen door Wout Van Aert.

Terug naar huis dus om zich goed te laten verzorgen en hopen op snel herstel.