BENELUXTOUR rit 1

Goede start van Tiesj in de Beneluxtour. De eerste rit van zo’n 70 km in het Friese Nederland is een mooi kijkstuk. De wind in de polders in en rond Lauwersoog zorgt voor een heerlijke waaierwedstrijd.

Achter de traditionele vlucht van de dag, die maximaal een 3 minuten krijgt, ontploft de koers op zo’n 50 km voor de finish. Waaiers! En of Tiesj zich daar heeft kunnen laten zien. Een groep van ongeveer 40 renners scheidt zich af en gaat op zoek naar de 7 vluchters. Op 30 km van de aankomst worden die dan ook opgeslorpt door de eerste waaier.

Tiesj rijdt attent en pikt op zo’n 20 km van de streep 3 seconden boni mee in de laatste van de drie gouden kilometersprinten waar hij zelfs Colbrelli het nakijken geeft.

In de eindsprint kan DSM, die naast Tiesj ook Bol en Arndt mee hebben in de eerste groep, geen treintje op de rails zetten. Tiesj wordt 21ste. Dankzij de boniseconden staat hij op plaats 6 in het algemeen klassement op 7 seconden van Tim Merlier die de openingsrit wint.