BENELUXTOUR rit 5

Na de voorbije biljartvlakke ritten krijgt het peloton vandaag een iets geaccidenteerder parcours voor de wielen geschoven. Vooral in de finale in en om Bilzen liggen een paar kleine kuiterbijters die de renners moeten verwerken. De vele wegversmallingen vragen verscherpte aandacht van de renners. Het is bovendien sinds lang nog eens echt warm weer en ‘de eerste keer doet zo iets zeer’ zong Robert Long al jaren geleden.

De drie vluchters van de dag worden door de voorwacht van het peloton ingehaald op de Keiberg op 11 km van de streep. We zien een zeer attente Tiesj in de voorste gelederen. Van bij de afdaling van deze Keiberg gaat het in vliegende vaart over de Letenberg op 5km van de streep naar de finish in het centrum van Bilzen.

Caleb Ewan wint. Tiesj, die een sterke wedstrijd rijdt, wordt 14de en klimt in het algemeen klassement naar de 9 de plaats op 26 seconden van de nieuwe leider Stefan K√ľng.