RONDE VAN LOMBARDIJE

Met Il Lombardia zijn we wat de Worldtourwedstrijden betreft aan het einde van het wielerseizoen gekomen. Maar vooraleer op vakantie te vertrekken maken de renners er toch nog een mooi spektakel van.

In de ontsnapping van de dag zitten drie Belgen en ook een ploegmaat van Tiesj. De 10 vluchters krijgen tot maximum 6 minuten voorsprong. Op zo’n 80 km van de finish verbrokkelt de kopgroep en de laatsten van deze ontsnapte renners worden op 55 km van de streep ook ingerekend.

Vanaf zo’n 80 km voor de finish zien we Tiesj steevast vooraan in het peloton duidelijk in dienst van ploegmaat Bardet rijden. De eerste kms van de lastige Passo di Ganda (de Gentse bergpas) neemt Tiesj voor zijn rekening en onder zijn beukwerk valt de groep in stukken en brokken uit elkaar. Toppers als Pinot, S. Yates en later ook Evenpoel moeten daardoor lossen. Op 38 km voor het einde zit Tiesj zijn werk er op en kan zijn kopman Bardet mee de finale rijden. Deze wordt uiteindelijk 8ste.

De wedstrijd wordt gewonnen door Pogacar die, na eerst een lange solo, de teruggekeerde Masnada in de spurt het nakijken geeft. Tiesj wordt 29ste na een sterke wedstrijd.

Daarmee zit het seizoen 2021 er op! Tijd voor vakantie!