TRIPTYQUE DES MONTS and CHATEAUX – 3de rit Estaimbourg – Amougies 2de

Een stralende dag vandaag en de renners krijgen een relatief kort (95,5 km) maar een mooi uitdagend parcours voorgeschoteld met o.a. vier maal de beklimming van de Mont-de-l’Enclus. Bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn na ongeveer 40 km zien we een attente Tiesj vooraan in de groep. Bij iedere passage rijden telkens een paar renners een 10-tal meter vooruit. Tiesj is telkens bij de eersten van de achtervolgende groep. Alle ploegmaats zitten vrij vooraan. Tijdens de laatste ronde van ongeveer 17 km ontstaat een kleine afscheiding van 8 renners waaronder Tiesj. Bij de laatste tussensprint kan hij zo nog 1 seconde bonificatie nemen.
Op 200 meter van de streep zit Tiesj in 5de positie. De oplopende aankomst ligt hem goed. Hij rijdt een supersterke spurt en komt nog net aan het achterwiel van de Oostenrijker Patrick Konrad die deze rit wint.
Dankzij deze sterke prestatie twee dagen na elkaar komt Tiesj op de 4de plaats in het algemeen klassement op 12 seconden van de gele trui. Zelf houdt hij er vandaag wel de groene trui aan over. Morgen laatste rit van Beloeil naar Doornik over 163,4 km. Gewoonlijk eindigt die op een massaspurt. Benieuwd wat het morgen wordt.