VRAAG HET ZELF AAN TIESJ

Posted

Dat er sinds 14 maart, met het einde van Parijs-Nice, geen wielerwedstrijden meer worden georganiseerd is voor vele sportliefhebbers een extra onaangenaam effect van de Coronacrisis.

De wielrenners zelf zitten evenwel niet stil en daar wordt van tijd tot tijd ook over gerapporteerd in de media. Ook Tiesj is al meerdere malen aan bod gekomen in zowel de gesproken als de geschreven pers. Vaak gaat het om dezelfde vragen. Maar misschien en heel waarschijnlijk zitten sommige supporters wel nog met een heel specifieke vraag voor Tiesj. Een vraag waar de sportjournalisten niet aan gedacht hebben. Tiesj wil speciaal voor zijn supporters tijd vrijmaken om op hun vragen, uw vragen dus, antwoord te geven.

De supportersclub verzamelt alle vragen en legt die gebundeld aan Tiesj voor die dan in een filmpje jullie vragen zal beantwoorden.

Vragen kunnen dus tot zondagavond 10 mei ingediend worden via de rubriek Contact op deze website of via de Fanpage Supporters Tiesj Benoot op facebook. In de loop van de daaropvolgende week zal Tiesj antwoord geven op al jullie vragen.

Dus alles wat u altijd al graag eens aan Tiesj had willen vragen maar waarvoor u tot nu toe de kans niet kreeg; het is de moment. Laat u maar eens gaan!

STERKE TIESJ IN PARIJS-NICE

Posted

De Parijs-Nice van 2020 zal in de geschiedenisboeken van de wielersport als de belangrijkste Worldtour rittenkoers van het voorjaar 2020 worden vernoemd. Zoals het er nu naar uitzien is de kans klein dat er voor mei nog gekoerst wordt in Europa. Het uit China overgewaaide Coronavirus doet de aarde in haar baan om de zon nog net niet beven maar de mensen die er op leven maken mogelijks één van de ergste gezondheidscrisissen mee sinds de Spaanse griep van begin vorige eeuw.

De geplande mooie Italiaanse voorjaarskoersen als Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan – San Remo waren de eerste koersslachtoffers van het virus. Programma’s werden omgegooid en vele ploegen stuurden hun ‘klassieke’ renners dan maar naar Parijs-Nice. Meerdere ploegen lieten uit schrik vast komen te zitten in Frankrijk verstek gaan. Toch stond er een uitgelezen peloton aan de start, met zowel ‘klassieke’ renners als echte ronderenners als Quintana, Pinot, Bardet, Nibali e.a.

Naast vele andere Worldtourpploegen als Deceuninck-Quickstep, Lotto-Soudal, Bahrain-McLaren, Trek Segrafedo, Education First e.a. was het ook uitkijken naar de jonge Sunwebploeg of zij hun sterke ploegprestatie van het openingsweekend konden doortrekken.

De eerste rit, van Plaisir naar Plaisir, bezorgde menig wielerliefhebber al meteen veel plezier. Met Tiesj in een hoofdrol. In een hondenweer was hij het die samen met zijn ploegmaten het peloton op zo’n 60 km van de streep in flarden reed door een waaier te trekken. Naast Sunweb was ook Deceuninck-Quickstep goed vertegenwoordigd. En ook de finale werd sterk gekleurd door Sunweb met terug een glansrol voor Tiesj. Samen met Alaphilippe koos hij voor een vlucht van meer dan 30 km. In de finale werden ze echter bijgebeend door Schachman en Dylan Teuns. Na een ultieme uitval van Tiesj op zo’n 1200 meter van de streep slaagde hij er in een klein kloofje te slaan. Een verkeerd ingeschatte bocht op een paar honderd meter van de finish deed hem de das om. Toch kon hij nog een mooie derde plaats versieren. De toon van wat een fantastiesje week zou worden was gezet.

Rit 2 en 3 kregen, zoals ook was verwacht bij rit 1, hun ontknoping in een sprint van een grotere groep. Door een fout maneuver van een voorganger mist Tiesj in rit 2 de eerste waaier en verliest, ondanks sterk teamwerk toch 36 seconden. Het zal hem bij de eindafrekening de eindwinst kosten. Hij wordt 34ste in rit 2. Hij valt in het algemeen klassement (GC) terug van de 2de naar 10de plaats. In rit 3 eindigt Tiesj als 19de en wordt 12de in het GC op 41 seconden.

Rit 4, is een rit tegen de klok. Tiesj rijdt zijn sterkste tijdrit ooit en wordt knap 15de en moet ‘slechts’ 36 seconden toegeven op zijn ploegmaat Soren Kragh Andersen die een fenomenale tijd verwezenlijkt. Sunweb doet het met 3 renners in de top 15 uitstekend in deze tijdrit. In het GC staat hij nu 7de op 1’11”.

In rit 5 krijgen we terug een massasprint. Ondanks een sterke Sunwebploeg die steeds vooraan in het peloton te zien is, loopt het toch mis bij de sprint. Tiesj wordt 41ste.

Met rit 6 komen we in het middengebergte terecht. Een rit over 161,5 km met heel wat klauterwerk. Sunweb zet een meesterstuk neer. Nadat eerst Nikias Arndt meegaat in de ontsnapping, is het aan Soren Kragh Andersen om zijn duivels te ontbinden en om de brug naar de kopgroep te maken. Wanneer Nibali, op zo’n 14 km van de meet zijn aanval plaatst is Tiesj paraat en sluit hij onmiddellijk aan. Een paar km verder moet Nibali lossen en Tiesj maakt de sprong naar zijn ploegmaat Soren die hem nog even lanceert. Tiesj vertrekt op zo’n 13 km van de streep voor een solo in ware Strade-Bianchestijl, zij het nu bij mooi weer. Hij loopt tot 30 seconden uit en houdt op de streep nog 22 seconden over op ploegmaat Matthews die de spurt wint van een handvol toppers à la Higuita, Alaphilippe, Jungels, Quintana e.a. Schachman is gevallen en komt binnen op 36 seconden maar wordt even later door de jury opgevist en in dezelfde tijd gezet als Matthews. Het zal hem bij het eind van deze Parijs-Nice de eindoverwinning opleveren. Tiesj maakt een sprong in het GC en staat nu 2de op 36 seconden. De naam Apt, de plaats van aankomst, zal voor de supporters altijd verbonden blijven met een geweldige overwinning van Tiesj.

De laatste rit van deze Parijs-Nice kan gerust als de koninginnerit worden bestempeld. Met de poging van Alaphilippe om alsnog een gooi te doen naar de dag en/of eindzege en een sterke Thomas Degendt die echter het hoofd moeten buigen voor Quintana die op een dikke 3 km van het einde zijn solo inzet naar winst in deze laatste rit.

Tiesj doet onder de rode driehoek nog een aanval op Schachman, die buigt maar niet kraakt. Tiesj eindigt 2de in de rit op 46 seconden. De groep met Schachman komt 10 seconden later over de streep.

Een waanzinnige Parijs-Nice, zonder publiek aan de aankomst, wordt voor Tiesj één van de mooiste rittenkoersen uit zijn carrière tot nu toe. Met een 3de, een 2de, een 1ste plaats. Met een 2de plaats in het eindklassement. De groene trui. 2de plaats in het bergklassement en mee met Sunweb op de eerste plaats in het ploegenklassement.

Voor wie er nog aan twijfelde of de overgang naar Sunweb een goede keuze was is hierbij het antwoord gegeven.

We waren er bij en hebben er, ondanks de bizarre omstandigheden, bijzonder van genoten.

Parijs – Nice

Posted

Nu de voorjaarskoersen in Italië geschrapt zijn wordt ook het programma van Tiesj aangepast. De eerstvolgende wedstrijd wordt Parijs – Nice. Te volgen op Eén van 8 maart tot 15 maart.

STERK OPENINGSWEEKEND SUNWEB

Posted

Met zijn nieuw Wielerteam Sunweb reed Tiesj zich het voorbije weekend mooi in de kijker. Zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in Kuurne-Brussel-Kuurne heeft hij samen met zijn ploegmaten de koers gekleurd.

Op zaterdag was er telkens iemand mee van de ploeg wanneer het om de ontsnappingen ging die er iets toededen. Uiteindelijk was het Soren Kragh Andersen die tot in de laatste honderden meters meedeed voor de overwinning. Het werd een zeer verdienstelijke derde plaats.

Tiesj reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen en liet meteen zien dan zijn verblijf in Tenerife geen vakantieverblijf was. Steeds attent in de voorste gelederen om mee te zijn bij mogelijke tegenaanvallen maar behoedzaam het ploegenspel spelend. Mooi.

Ook in Kuurne-Brussel-Kuurne was het vooral Sunweb, wat bijgestaan door Ineos, dat probeerde een sterke Asgreen terug te halen. Maar de echte sprintersploegen gaven niet thuis. En door het verkeerd rijden van Cees Bol in de laatste bocht kon die ook zijn sprinterskwaliteiten niet laten zien.

TENTOONSTELLING ‘HEEREN VERTREKT! In de kop van de koers’ 29 februari tot 26 juli 2020

Posted

‘Deze tentoonstelling in de St-Pietersabdij wil vooral de mentale kant van de wielersport tonen. Met unieke foto’s, filmpjes en opstellingen roepen we de sfeer van de koers op. Zo kruip je bijna letterlijk in de koers’ aldus journalist en fotograaf Jelle Vermeersch in het Gentse Stadsmagazine, die samen met Historische Huizen Gent deze tentoonstelling in elkaar stak.

De tentoonstelling opent op de dag van de Omloop Het Nieuwsblad, 29 februari dus en loopt tot 26 juli 2020. Voor wie na het vertrek van de renners voor de Omloop zich meteen in de koers wil onderdompelen.

Leden van de supportersclub krijgen op vertoon van hun lidkaart 5 euro korting die door de supportersclub zal bijgedragen worden!

PROGRAMMA TIESJ VOORJAAR 2020

Posted

KOERSPROGRAMMA TIESJ VOORJAAR 2020

29 februari Omloop Het Nieuwsblad                       7 maart  Strade Bianche

11 tot 17 maart Tirreno Adriatico                             27 maart E3 Binck Bank Classic Harelbeke

1 april Dwars door Vlaanderen                                  5 april Ronde van Vlaanderen

19 april Amstel Gold Race                                            26 april Luik Bastenaken Luik

OMLOOP HET NIEUWSBLAD – 75ste editie + AMSTEL GOLD RACE

Posted

Omloop Het Nieuwsblad  29 februari 2020 – 75ste editie

Zoals de voorgaande jaren trakteert de supportersclub vanaf 8u15 de leden op een gratis koffie met koffiekoeken in Café De Kroon op het Sint-Pietersplein. Niet-leden betalen minimum 5 euro en zijn meteen ook lid van de club.

De ploegenvoorstelling in ’t Kuipke begint om 8.30 uur. Het startschot voor de mannen wordt gegeven om 11.35 uur, de vrouwen vertrekken om 11.43 uur.

_________________________________________________________________________________

Busreis naar de Amstel Gold Race op zondag 19 april

De supportersclub legt een busreis in naar deze mooie Worldtour klassieker in Nederlands Limburg.  Na zijn botsing vorig jaar in Parijs-Roubaix met de volgwagen van Jumbo-Visma, moest Tiesj verstek geven voor één van zijn lievelingskoersen. Dit jaar wil hij er voor zijn nieuwe werkgever met standplaats in Nederland zeker bij zijn.

En wie herinnert zich niet de fabuleuze overwinning van Mathieu Van Der Poel! Een klassieker die ieder jaar veel spanning en emoties oproept. Zeker de moeite om ter plaatse deze mooie overgangsklassieker tussen de Vlaamse kasseiklassiekers en het zwaardere Waalse werk, ter plaatse te beleven.

Leden kunnen voor 10 euro deze busreis meemaken en bovendien wordt hen een gratis lunchpakket aangeboden. Niet-leden betalen 15 euro en zijn meteen ook lid van de supportersclub.

Inschrijven bij de bestuursleden of door overschrijving op rek.nr. BE36 1030 3192 4081 van Supportersclub Tiesj Benoot

Opstap Drongen ter hoogte van Café  Pallieter om 8:00 uur

Opstap Kring Melac Zwijnaarde om 8:15 uur

Terugkeer: tussen 19:00 en 20:00 uur

_________________________________________________________________________________

 

NIEUWJAARSWENSEN 2020

Posted

Supportersclub Tiesj Benoot wenst alle supporters een gezond 2020 en veel koersplezier in het komende wielerseizoen!

De eerste wedstrijd die Tiesj dit seizoen zal betwisten is de Omloop Het Nieuwsblad op 29 februari. Naar goede gewoonte biedt de supportersclub haar leden een gratis koffie met koffiekoeken aan in café De Kroon, op het St-Pietersplein in Gent.

Later daarover meer!

 

PROGRAMMA SUPPORTERSCLUB 2020

Posted

Na een alweer bijzonder geslaagd en gewaardeerd Eetfestijn heeft het bestuur van de club het basisprogramma voor het nieuwe wielerseizoen 2020 reeds vastgelegd.

Het bestuur wenst nog eens te herhalen dat alle mogelijke winst van haar activiteiten uitsluitend aan de supporters ten goede komt en niet aan de renner zoals soms ten onrechte gedacht wordt.

 1. OMLOOP HET NIEUWSBLAD 29 februari 2020
Ter gelegenheid van de start van het Belgisch wielerseizoen worden de leden bij de start van de Omloop Het Nieuwsblad getrakteerd op een gratis koffie met ontbijtkoeken in café De Kroon op het St-Pietersplein Gent in de buurt van de startplaats.

2. RONDE VAN VLAANDEREN  5 april 202
De mogelijke supportersactiviteit zal tijdig aangekondigd worden op deze website.

3. AMSTEL GOLDRACE  19 april 2020

De supportersclub legt een supportersbus in naar de Nederlandse voorjaarsklassieker. Leden van de supportersclub zullen aan zeer democratische prijs de verplaatsing naar de Cauberg in Valkenburg kunnen meemaken.

Informatie volgt later in het voorjaar.

4. BELGISCH KAMPIOENSCHAP 21 juni 2020

Het kampioenschap heeft dit jaar plaats in Anzegem.
Later daarover meer informatie.

5. EETFESTIJN 7 NOVEMBER 2020
Het jaarlijks eetfestijn in aanwezigheid van Tiesj vindt dit jaar plaats op 7 november.  Meer informatie volgt later.

 

Het bestuur wenst alle leden en hun familie mooie Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar met veel supportersplezier!