WAALSE PIJL

20 april 2022

De Waalse Pijl kent een traditioneel verloop. Een vlucht van een 10-tal renners die naarmate het einde nadert stelselmatig mannen verliest. Van het zo nodig anticiperen voor de niet-springveren komt niet veel in huis. Enkele km voor de finish probeert Soren Kragh Andersen het nog. Hij krijgt Mauri Vansevenant als waakhond voor Quickstep mee. Aan de voet van de laatste keer de muur worden zij opgeslorpt door de voorwacht van het peloton.

Tiesj rijdt een sterke wedstrijd. Bij iedere passage over de muur van Hoei is hij in de voorste linies te zien. Ook bij het opdraaien van de muur, op 1,2 km van de finish zit hij in de top vijf. Uiteindelijk moet hij de duimen leggen voor de superlichte mannen. De top tien bestaat uit allemaal min 65 kg renners. Tiesj zelf weegt 72 kg en op zo’n aankomst speelt het gewicht een grote rol. Dylan Teuns wint.

Tiesj wordt 11de. Alweer een sterke prestatie!