Zware crash in Livigno

Na een succesvolle Tour en knap resultaat in San Sébastian trok Tiesj op 7 augustus naar Livigno om het laatste deel van het seizoen voor te bereiden. Een onachtzame autobestuurder heeft daar echter anders over beslist Bij een afdaling tijdens zijn eerste trainingsrit aldaar kon Tiesj een dwarsende auto niet meer ontwijken. De fysieke schade is groot. Uit elleboog en heup dienden glasscherven verwijderd te worden. Zwaar gekneusde ribben. Een hersenschudding maar vooral een breuk in het gewricht van de tweede nekwervel baart veel zorgen.

Na eerste onderzoeken in Italië kon hij mits de gepaste immobilisatie van de nek naar België terugkomen om zich hier verder te laten verzorgen. Er volgt sowieso een lange revalidatie maar de prognose is een volledig herstel. Het wielerseizoen komt daarmee tot een vroeg, bruusk einde. Lastig om dragen maar wetende dat het veel veel slechter had kunnen aflopen put hij moed om met volle ambitie de revalidatie aan te vatten van zodra het letsel voldoende hersteld is.