3de rit – Skanderborg – Vejle 176 km – 3de

De Koninginnerit start zoals de voorbije dagen. Veel aanvalspogingen in de eerste fase van de wedstrijd tot op 60 km de lange ontsnapping van de dag tot stand komt. 4 renners maken deel uit van die ontsnapping. Zij halen een maximale voorsprong van 4 min 20 en houden het vol tot 30 km voor de finish.
Ook in de laatste 30 km proberen nog heel wat renners weg te raken uit een groep van ongeveer 40 renners die de aansluiting met de vluchters heeft gemaakt. Niemand kan een kloof slaan in de laatste drie ronden waarin telkens een pittige beklimming zit met een stijgingsprecentage op bepaalde stukken van 21%.
Bij de laatste beklimming naar de finish moet Tiesj alleen Boaro en Matti Breschel laten voorgaan. Hij wordt knap 3de op 12 seconden van de overwinnaar.
Even was er verwarring bij de organisatie en werd Tiesj op Sporza als nieuwe leider aangeduid. De nieuwe leider is echter Manuele Boaro van Tinkoff Saxo. Tiesj staat 2de in het algemeen klassement en is leider in het jongerenklassement.
Morgen staat een korte voormiddagrit op het programma en in de late namiddag een tijdrit. Maar de Ronde van Denemarken kan voor Tiesj nu al als geslaagd beschouwd worden.
Videoverslag van de Deense Televisie
http://www.dr.dk/Sporten/Cykling/2014/08/08/08170858.htm