TOUR DE L’AVENIR 3de rit MONTROND-LES-BAINS – PARAY-LE-MONIAL – 150,7 km – 50ste

De derde rit in de TDA kan gerust een overgangsrit genoemd worden. Er staan geen noemenswaardige beklimmingen op het menu. Een laatste kans voor de zuivere spurters om mee te dingen voor de ritzege. Vanaf morgen is het immers iedere dag aankomst bergop.
De koers kent een zelfde verloop als gisteren. Van in de eerste km gaan twee renners voor de lange vlucht. Deze keer zijn het de Pool Brozyna Piotr en de Zwitser, Stefan Küng, Europees kampioen op de weg en in de tijdirt, die het hazepad kiezen. Ze hebben een maximale voorsprong van iets meer dan 3 minuten. Ook zij worden echter in de finale door het aanstormende peloton gegrepen. De Britse LTB-renner, Dan McLay wint de massaspurt.
Tiesj had zich voorgenomen vandaag zoveel mogelijk proberen te recupereren en herstellen van de verwondingen door zich schuil te houden in de buik van het peloton. Dit is vrij goed gelukt alhoewel het een vrij zenuwachtig gedoe blijft. Op ongeveer 4 km van de aankomst is er trouwens opnieuw een valpartij in het peloton. Deze keer blijft Tiesj en de hele Belgische ploeg gelukkig gespaard. Tiesj eindigt 50ste en klimt op naar de 18de plaats in het klassement. De Belgische ploeg staat nu 3de met 4 renners in de top 20. Loïc Vliegen staat 4de (2 min 13), Louis Vervaeke 11de (2 min 23), Dylan Teuns 16de (2 min 27), Tiesj 18de (2 min 27) Floris De Tier 44ste (2 min 39) en Jean-Albert Carnevali 100 ste (7 min 34).
Vanaf morgen wordt het andere koek. Hopelijk is Tiesj voldoende hersteld om de komende zware ritten mee wedstrijd te kunnen maken en de ploeg aan een mooi ploegenklassement te helpen.