GRAND PRIX DE FOURMIES – 44ste – 205 km

De GP de Fourmies is een profwedstrijd van het niveau BC (Buiten Categorie). Dit betekent één niveau lager dan Worldtour.
Van bij de start is het knokken om een ontsnapping op poten te zetten. Uiteindelijk raakt 4 man voorop. Onder hen Victor Campenaerts van Topsport Vlaanderen en ex-ploegmaat van Tiesj bij de beloften van LTB van 2013.
De vier bereiken een maximum voorsprong van 5min35. Maar vanaf 125 km van de aankomst zal Lotto-Belisol samen met FDJ de koers controleren. De vluchters worden lange tijd op 3min50 gehouden. Bij het ingaan van de laatste 5 plaatselijke ronden op nog zo’n 70 km van de aankomst wordt de definitieve jacht op de vluchters ingezet. Voorin valt het kwartet uit elkaar. Victor is duidelijk de sterkste van de vier en zal dan ook het langst standhouden. Op een 15 km van de aankomst is hij er echter ook aan voor de moeite maar hij mag zeker als de smaakmaker van de GP beschouwd worden.
In het achtervolgingswerk doet Tiesj zeker zijn deel van het achtervolgingswerk. Een uitbraak van Bardet kan hij gemakkelijk counteren. Wanneer in de laatste ronde een 15 man licht voorsprong nemen zonder dat iemand van Lotto mee is wordt het echt spannend. Gelukkig komt Trek mee helpen om het gat te dichten. De laatste meters, op zo’n 400 m voor de streep worden gedicht door Marcel Sieberg met Jonas Van Genechten in zijn wiel. Een sterke Van Genechten maakt het af en wint met een lengte voorsprong de spurt voor Tom Van Asbroeck. Succes dus voor Lotto waarin ook Tiesj zijn deel heeft. Hij eindigt als 44ste in de buik van het peloton.
Een beeldverslag van de wedstrijd vind je via onderstaande link met ongeveer halfweg een mooie passage met Tiesj op kop van het peloton op 2 ronden van het einde.

Grand Prix de Fourmies