OMLOOP HET NIEUWSBLAD

De wedstrijd gaat van start op het St-Pietersplein te Gent onder een massale belangstelling. Ook heel wat supporters van Tiesj zijn naar de startplaats afgezakt om het rennerspark te bezoeken en een glimp op te vangen van de vele vedetten die de openingswedstrijd van het Belgisch wielerseizoen zullen betwisten.
Er staan 180 renners aan de start. Tiesj is de jongste Belgische deelnemer en de vijfde jongste van het hele pak.
Vrij snel na de start ontstaat een kopgroep van 8 met daarin ploegmaat Sean De Bie. Bij de eerste doortocht op de Haaghoek breekt Sean zijn dérailleur en verliest daardoor zijn plaats in de kopgroep die intussen een voorsprong heeft opgebouwd van meer dan 6 minuten. Bij het overschrijden van de Muur in Geraardsbergen, na 80 km koers, begint de voorsprong te slinken. De laatste vluchters zullen uiteindelijk pas op zo’n 40 km van de streep ingerekend worden.
Vanaf de Kaperij is Tiesj steevast vooraan in het peloton te zien. Hij komt mee vooraan in het peloton boven op de Kruisberg. Met nog 70 km van de in totaal 200 af te leggen km breekt de koers volledig los. Er ontstaat een helse spurt vanaf de Donderij naar de voet van de Taaienberg waar Boonen op kop van het peloton alle registers opentrekt. Er ontstaat een lichte afscheiding van eerst een 6-tal renners wanneer Trentin door een slipper dwars op de weg komt te staan. Al heel snel vormt zich dan een belangrijke groep van 20 renners die op nog een goeie 2 minuten van de kopgroep volgen. In dit peloton van 20 drie renners van Lotto-Soudal met Sieberg, Ligthart en ook Tiesj. Daarnaast zijn toppers als Boonen, Terpstra, Stybar en Van Avermaet in deze groep aanwezig. Maar na de beklimming van de Eikenberg komt een grote groep terug.
Bij de laatste doortocht op de Haaghoek valt de koers in een definitieve plooi. Tiesj zit op dat moment wat ver en kan de aansluiting niet direct maken. Ploegmaat Ligthart is mee maar moet even verder de rol lossen. Na bandbreuk van Sep Vanmarcke komt een kopgroep tot stand van 3 Etixx-Quicksteprenners en Ian Stannard. Vanmarcke komt in de groep te recht waar ook Tiesj in zit . Lotto-Soudal probeert met Tiesj, Stig Broeckx en Sieberg de kloof met de vier nieuwe vluchters (drie Etixx en Stannard) te dichten maar krijgt weinig steun van andere ploegen alhoewel BMC en Lotto Jumbo mannen in de voorste gelederen zitten hebben.
Op de Molenberg trekt Vanmarcke stevig door met in zijn wiel Van Avermaet en Stybar. De drie gaan in achtervolging op de kopgroep van vier. In het achtervolgende peloton gaan nog eens drie renners weg met o.a. Philippe Gilbert. Hij zal als enige overblijven tussen de drie achtervolgers op de kopgroep en wat van het peloton overblijft. Vooraan blijven de 4 weg. Stannard vloert de 3 Etixx renners en wint voor een tweede keer op rij de OHN. Tiesj komt binnen met de groep die nog zal spurten voor de 9de plaats. Hij probeert daarbij ploegmaat Jens Debusschere in een goede positie te brengen. Zelf eindigt hij op een 36ste plaats maar mag tevreden terugkijken op een eerste OHN bij de profs.