ENECOTOUR – RIT 1

De eerste rit van de Enecotour 2015 wordt in Friesland gereden met start en aankomst in Bolsward, een van de stadjes uit de befaamde Elfstedentocht. Geen vrieskou echter vandaag maar mooie zomerse temperaturen.
De wedstrijd kent een lange ontsnapping van zes die afloopt op zo’n 20 km van de aankomst. In de tussentijd hebben sommige van de vluchters wel wat boniseconden kunnen verzamelen wat hen na dag 1 in de kop van het klassement plaatst.
Tiesj houdt zich gedeisd in het peloton maar kan op 50 km een val net voor hem in het peloton niet vermijden. Gevolg een kapot voorwiel waardoor hij even moet wachten op technische assistentie. De linkerelleboog en knie zijn geschaafd maar gelukkig niets ergs. Hij kan zijn plaats in het peloton terug innemen en nog wat werk leveren in voorbereiding van de sprint. In de uiteindelijke sprint komt Greipel iets te vroeg op kop waardoor hij een perfecte leadout doet voor Viviani. Greipel zelf wordt 4de.
Tiesj eindigt vandaag als 29ste. Het is even wonden likken en hopen de volgende dagen de vaak voorkomende valpartijen in Worldtourwedstrijden te kunnen vermijden.