RONDE VAN VLAANDEREN

Vlaanderens Mooiste werd gewonnen door de ‘mooiste’ en sterkste klassieke renner van het voorjaar: Peter Sagan. Niemand die het hem niet zal gunnen na deze glansprestatie. Voor de vele supporters van Tiesj is het een schrale troostprijs. Tiesj kwam op zo’n 130 km van de finish zwaar ten val door een wegspringende drinkbus en liep daarbij zware kneuzingen aan de schouder op. Zijn gezicht, armen, handen en benen zijn zwaar geschaafd en een diepe snijwonde aan de linkerelleboog diende gehecht. Medische opvolging de komende dagen zal moeten uitmaken hoe het verdere voorjaar voor Tiesj er zal uitzien. We wensen Tiesj in elk geval een goed en spoedig herstel.
Zowel langs de weg als in het supporterslokaal maakten vele supporters van Tiesj zich op om hem aan te moedigen in wat zijn belangrijkste koers van het voorjaar moest worden. De sfeer zat er vroeg in langs de weg met een eerste supporterstreffen op de Huise Pontweg waar reeds vroeg in de koers voor de nodige ambiance werd gezorgd. Het Supporterslokaal in Zwijnaarde liep in tussen goed vol en de sfeer zat helemaal goed tot omstreeks half twee het noodlot toesloeg. Plots werd het heel stil toen op TV te zien was dat Tiesj ging liggen na zijn zware val. Opluchting wanneer de eerste berichten kwamen dat hij geen breuken had opgelopen en nooit buiten bewustzijn was geweest.
Maar even veerkrachtig als hun renner rechtten de supporters hun rug en maakten er het in de gegeven omstandigheden het beste van. Het werd een aangenaam en waardig supporterstreffen tussen jong en oud. Bedankt aan iedereen die er was, hetzij in het lokaal, hetzij langs de weg.