PARIJS-ROUBAIX

Wat een fantastische Paris-Roubaix! Van bij de start wordt enorm hard gefietst. De ontsnapping van de dag laat dan ook lang op zich wachten. En zelfs eens die tot standgekomen was viel het niet echt stil in het peloton. Bij de kasseistroken komt Tiesj telkens naar voor om er in goede positie aan te beginnen. Dat lukt vrij goed tot de kasseistrook van Arenberg op 92 km van het einde: lek en niet direct hulp in de buurt. De koers is op dat moment helemaal aan het losbarsten met een achtervolgende groep met Boonen op de kopgroep. Tiesj volgt tot in het bos in de groep Cancellara en Sagan. Door het lange oponthoud raakt hij verzeild in de achtergrond en komt uiteindelijk als 114de binnen op meer dan 18 minuten van de winnaar.
Van Marcke kan nog met een aantal ploegmaats de aansluiting bij de groep Boonen maken. Wanneer ook Cancellara ten val komt weten we dat we de winnaar vooraan moeten gaan zoeken.
In de finale krijgen we een bloedstollend spektakel te zien met Van Marcke, Boonen, Stannard, Hyman en Hagen in de hoofdrollen. Hyman haalt het voor Boonen. Mooie koers maar voor Tiesj terug pech na de val in de Ronde nu mechanisch defect. Op naar volgende week!