RONDE VAN ZWITSERLAND – rit 3 – Grosswangen – Rheinfelden (192,6 km)

Een rit door een sterk glooiend landschap met geregeld een flinke regenbui krijgt een mooie en spannende finale. Die finale speelt zich af in twee plaatselijke rondes van 27 km met daarin twee pittige hellingen. Met de leiderstrui in hun rangen is het werkendag voor de LTS-boys. De ploeg kwijt zich goed van zijn taak daarin bijgestaand door de Tinkoff-ploeg.
De ontsnapping van de dag van 8 man verbrokkelt naar het eind van de rit. Alleen Dillier houdt stand daarin bijgestaand door eerst Albassini en daarna ook door een ontketende Sagan. Deze laatste ontbindt op de laatste helling op zo’n 11 km van de finish al zijn duivels. In geen tijd rijdt hij naar Albassini en Dillier en met zijn drieën spurten zij voor de overwinning. Tim Wellens en Tiesj brengen eerst kopman Jurgen Roelandts terug in de eerste achtervolgende groep en ook in de laatste km’s zien we Tiesj een enorme inspanning leveren om Jurgen nog voorin te brengen. Ze stranden op 3 seconden van overwinnaar Sagan die meteen ook de leidersplaats in het GC neemt. Jurgen wordt uiteindelijk nog 5de en staat nu 2de in het GC op 3 seconden.
Tiesj eindigt in de groep van Jurgen en wordt 25ste. Ook in het klassement klimt hij op naar de 25ste stek op 41 seconden van de nieuwe leider. Hij rijdt een sterke wedstrijd die jammer genoeg alleen uitgezonden wordt op de betaal-TV van Telenet.