RONDE VAN POLEN rit 5 – 225 km

Wat een rit in wat voor een hondenweer. Flandrienweer in het kwadraat. Bovendien staan er 7 beklimmingen van 1ste categorie op het menu.
Vrij vroeg in de wedstrijd ontstaat een kopgroep van 18 man met daarin heel wat toppers: Wellens, Gilbert, Castroviejo, Roche, Roglic, Fernandez, Visconti, Paterski, Felline…ze lopen tot 4 minuten uit maar toch komt een deel van het peloton op ongeveer 80 km van de finish terug. Er ontstaat een nieuwe kopgroep met daarin ook Tiesj, Bart Declercq, Maxime Montfort, Gilbert, De Marchi, Felline…..Tim Wellens is met Bettiol en Cieslik voorop gebleven.
Op 45 km van het einde gaat Tim solo. Een ontketende Wellens maakt er bij een verschrikkelijk weer een geweldige Flandrien-demonstratie van. Tiesj voelt zich bij dit weer ook in zijn nopjes. Naar het einde van de wedstrijd komt hij met Felline nog weg uit de achtervolgende groep en nadert nog tot op 50 seconden van Formolo die op 15 km van het eind reeds uit de groep is weggesprongen.
Tim wint de rit met maar liefst 3 min 48 voorsprong op Formolo. Tiesj verslaat Felline voor de derde plaats op 4 min 37. Het hele klassement ligt overhoop. Tim wordt de nieuwe leider, Tiesj wordt derde.