GP DE WALLONIE 205,5 km

Een bloedhete dag in september. Bij temperaturen tot 34°C raken zelfs supporters op weg naar de Cote de Werbomont het goede spoor wel eens kwijt. Maar daar op die Cote na 60 km is de vlucht van de dag reeds gevormd. 9 renners rijden tot bijna 5 minuten weg van het peloton. Lotto Soudal en Etixx houden de koers onder controle. En wat voorspelbaar was gebeurt ook nu: op zo’n 25 km van de aankomst zijn de 9 er aan voor de moeite.
De finale breekt helemaal open met een nieuwe vlucht van 7 waaronder kleppers als Gallopin, Pozzovivo, Vakoc, Bakelandts en Reichenbach. Wanty Groupe Gobert laat echter niet begaan en brengt wat nog overblijft van het peloton terug. De ongeveer 20 renners die dan nog overblijven zullen het op de Citadellle van Namen onder elkaar moeten uitmaken wie met de bloemen naar huis mag.
Tony Gallopin toont zich de sterkste en maakt het ploegwerk van Lotto Soudal schitterend af. Tiesj spurt zich in deze hitte naar een mooie 6de plaats en pakt daarmee zijn 14de toptienplaats van het seizoen. Dat het allemaal wat minder zou zijn dit jaar heeft eerder te maken met verwachtingen en perceptie dan met de effectieve resultaten.