Opbouwen naar de Vuelta

Na de zware valpartij in de 4de rit van de Tour was Tiesj noodgedwongen uit de race gestapt. Verder onderzoeken brachten naast de ontwrichting van de schouder een barst in de 5de rib aan het licht en enkele dagen later werd bij een scan vastgesteld dat ook het uitsteeksel van de 10de ruggewervel gebarsten was.

Desondanks zat Tiesj na minder dan een week terug op de fiets. Dan mocht hij op wegen zonder hindernissen rustig aan beginnen aan de heropbouw van de conditie. Tussendoor dient hij zowel overdag als ’s nachts nog steeds een steunverband te dragen voor de ontwrichte schouder. De schaafwonden die hij over het hele lichaam opliep zijn bijna allemaal genezen behalve een paar weerbarstige plekken op heup en elleboog. De hechtingen aan de wenkbrauw zijn verwijderd.

Vrij snel heeft Tiesj nieuwe doelen voor zichzelf gesteld: in de eerste plaats probeert hij fit aan de start van de Vuelta te komen die begint op 25 augustus. Ter voorbereiding trekt hij op hoogtestage naar Livigno om samen met een paar vrienden en de steun van Fien rustig aan de heropstanding te kunnen bouwen. We wensen hem een goede stage en tussendoor ook een beetje vakantie!