Il Lombardia 13 oktober 2018

Met de ‘klassieker van de dode bladeren’ zoals de Ronde van Lombardije soms genoemd wordt eindigt het ‘klassieke’ wielerseizoen. Il Lombardia 2018 kent een spannende finale die al van op meer dan 60 km wordt ingeluid.

Tiesj kan op de Madonna del Ghisallo nog met de favorieten de top ronden.  Op de Muro di Sormano, op een kleine 50 km voor de finish moet hij de groep der favorieten echter laten gaan. Van dan af wordt het een wedstrijd voor de lichtgewichten in het peloton en mannen die nog voldoende energie in de tank hebben voor deze laatste klassieker.

Rogliz zet de koers in vuur en vlam maar blijkt zich naderhand toch wat vergallopeerd te hebben. Uiteindelijk wordt het een strijd tussen Pinot en Nibali waarbij de eerste de hoofdvogel afschiet.

In de spurt voor de derde plaats wint Dylan Teuns en Tim Wellens wordt nog knap 5de.

Tiesj finisht nog als 25ste op een kleine 4 minuten van de winnaar. Hij kan met een goed gevoel het seizoen 2018 afsluiten.  Een seizoen dat duidelijk in twee stukken uiteen valt: een schitterend voorjaar en een zomer met twee zware valpartijen die voor wat wisselvallige prestaties zorgden. Terugkijkend op de laatste wedstrijden mag hij tevreden zijn. Te weten dat de meeste renners die nu de top 20 bemannen vaak nog niet van bij de eerste klassiekers in ons land aan de start stonden.

Tijd nu voor wat vakantie!