Parijs – Roubaix

Uit het verslag van de ploeg:

 

Maandag werd Tiesj Benoot verder onderzocht na zijn crash gisteren in Parijs-Roubaix. Hoewel de gevolgen veel erger hadden kunnen zijn, is de renner toch serieus gehavend.

Ploegdokter Maarten Meirhaeghe: “De scan wees uit dat Tiesj een breuk van het uiteinde van het sleutelbeen heeft opgelopen. Hij zal geen operatieve ingreep moeten ondergaan. Naast de kneuzingen en snij- en schaafwonden is een aanzienlijke spierscheur in het bovenbeen vastgesteld. De eerste weken zal hij sowieso rust moeten nemen. Indien de heling van de letsel meevalt, kan hij daarna hernemen op de rollen.”

Tiesj Benoot: “Na een lekke band, fietswissel en eerste valpartij, was ik samen met Wout Van Aert bezig aan de achtervolging. Bij een versmalling moest een ploegauto bruusk stoppen en uitwijken, waarna ik vol in de achterruit knalde. Ik had nog nooit zoveel pijn aan mijn heup en bovenbeen. De optimist in mij zegt dat ik dit beter voorheb dan in de Omloop, maar uiteraard is het balen. Ik hoop binnen enkele weken op de rollen te kunnen hernemen, zodat het vervolg van mijn seizoen niet in het gedrang komt.”