DERNYFESTIVAL WETTEREN

Eindelijk nog eens een echt zomerse dag al is het dan al 6 september. Heel Wetteren en omstreken komt buiten om het jaarlijkse dernyfestival mee te maken. Hier en daar doet een mondmasker nog herinneren aan aan coronatijden die jammer genoeg nog niet helemaal achter ons liggen te lijken. Maar van de koers zullen we genieten. De plaatselijke middenstand laat zich gelden en zorgt voor een levendig vip-gebeuren.

En de renners genieten van het warme onthaal van de Wetterse wielerliefhebbers.

De eerste reeks over 15 ronden wordt gewonnen door Otto Vergaerde. Tiesj eindigt ergens in het pak.

In de tweede reeks (20 ronden) verslaat Olympisch Kampioen Ploegkoers Morkov Tiesj in de spurt.

In het eindklassement eindigt Tiesj op de tweede plaats. Morkov wint het dernyfestival.