TRIPTYQUE DES MONTS and CHATEAUX – 4de rit Beloeil – Doornik – 7 de – 2de in eindklassement – winnaar groene trui

Ploegleider Kurt Van de Wouwer liet in het begin van de koers in zijn kaarten kijken in een interview met Direct Velo: ‘we gaan voor het eindklassement’. Tiesj stond op 12 seconden en Rob Leemans op 13 seconden. Er was dus nog van alles mogelijk.
Het parcours is terug vrij gevarieerd met heel wat pittige hellingen. We krijgen terug een boeiende en op het eind zelfs zeer spannende wedstrijd. Tot km 80 blijft alles vrij dicht bij elkaar. Er zijn wel geregeld ontsnappingen maar niets dat echt ver draagt. Aan de voet van de beklimming van de kasseistrook Rue du Mont Saint Laurent is er een ontsnapping van een 4-tal renners. Op de tourradio meldt men een voorsprong van een kleine minuut. Tiesj komt vooraan in de achtervolgende groep boven. Op een paar 100 meter is de voorsprong gehalveerd. Maar pas bij de volgende doortocht op de zelfde Mont Saint Laurent lijkt de echte finale ingezet ook al is het op dat moment nog bijna 60 km te gaan. Een groep van 10 renners heeft tot 1 minuut 40 voorsprong aan de voet van de beklimming.

Tiesj neemt op 30 km voor de aankomst 3 seconden bonificatie door Bert Van Lerberghe te verslaan in een tussenspurt. Ook op 15 km van de aankomst neemt hij nog 2 seconden bonificatie.

Tiesj, in het groen van de puntentrui, kan samen met sterke ploegmaat Ruben Pols met een groep van 15 op vrij korte tijd de kloof met de vluchters overbruggen. We krijgen een kopgroep van 25. Tiesj kan in deze groep bij twee tussenspurten met hulp van Ruben, 1 keer 3 en 1 keer 2 seconden bonificaties meepakken.
Op 15 km van de aankomst hebben de vluchters nog 40 seconden. Tiesj rijdt op dat moment virtueel in het geel. Naast de twee Lotto -renners zijn er 5 renners mee van EFC maar toch wordt deze groep op 10 km van het einde bijgebeend door een 10-tal renners met onder hen Doull Owain, de gele truidrager. Een sterke Britse renner die op de piste reeds heel wat op zijn palmares heeft gezet. We gaan dus naar een spurt met een 35-tal renners.
Het wordt een supersnelle spurt in lichtjes dalende lijn. Owain Doull wint de laatste rit en meteen ook de Triptyque. Tiesj wordt 7de in de laatste spurt. Had natuurlijk al veel gegeven in de vrij lange ontsnapping maar kan met de groene trui naar huis en eindigt tweede in het algemeen klassement.
Een onverhoopt geweldig succes in wat toch wel één van de belangrijkste meerdaagse wedstrijden voor beloften op Belgische bodem is .

Lotto Belisol won bovendien ook het ploegenklassement van deze hoogstaande wedstrijd.

Lees ook de verslagen op de website van Lotto Belisol bij het nieuws van de U23.
http://www.lottobelisol.be