Bio

Tiesj Benoot wordt geboren in Gent op 11 maart 1994. Zijn eerste koersfietsje koopt hij met zijn spaargeld van zijn eerste lentefeest in 2001.

In 2005 sluit hij aan bij Wielerploeg Morel en Zoon in De Pinte en  rijdt hij zijn eerste wedstrijdjes bij de miniemen. In zijn drie jaren als aspirant laat hij zich vooral opmerken door zijn regelmaat waar hij meestal in de top tien eindigt. Als derdejaars aspirant vervoegt hij zijn vriend Otto Vergaerde bij Wielerploeg De Genste Wielersport.
Wanneer Otto in 2009 overstapt naar het Cyclingteam Menen neemt hij zijn vriend Tiesj mee. Vanaf het tweede jaar nieuweling strijdt Tiesj nadrukkelijker mee voor de prijzen en wint ook zijn eerste wedstrijden.

Na ook nog een jaar als junior actief te zijn geweest bij Cyclingteam Menen o.l.v. Rik Deleye stapt hij als tweejaarsjunior over naar het Aviateam o.l.v. Rik Devoogdt en Kenny Desaver. Dat jaar bloeit Tiesj opent tot een te duchten concurrent voor de toppers uit de juniorenreeks. De professionele begeleiding van Frederick Broché werpt duidelijk vruchten af. Een sterk seizoen 2012 wordt bekroond met diverse selecties voor de nationale ploeg met als kers op de taart een selectie voor het Wereldkampioenschap op de weg in Valkenburg. Hij is mee smaakmaker van de koers en eindigt als 12de. Een onvergetelijke ervaring voor de jongeman uit Drongen.

In de ranking Eddy Cosyn van Wielerbond Vlaanderen wordt hij dit jaar eindoverwinnaar wat nog maar eens zijn regelmaat onderstreept. Voor de prijs van de Jonge Flandrien strandt hij op de tweede plaats op amper 2 punten.

Van bij de start van zijn beloftencarrière strijdt hij mee met de geroutineerde beloften. Het levert hem als 19-jarige een selectie op voor zowel het Europees als het Wereldkampioenschap. Tijdens de winter van 2013 – 2014 heeft hij af te rekenen met klierkoorts maar ondanks de achterstand die   hij daardoor opliep tijdens de voorbereiding bereikt hij snel zijn oude niveau. Ook in 2014 wordt hij meerdere malen geselecteerd voor de nationale ploeg. Op het Europees kampioenschap wordt hij 6de en op het WK in Ponferrada valt hij met zijn 4de plaats net naast het podium. De ploegleiding van Lotto-Belisol biedt hem een stagecontract aan en tijdens die proefperiode bij de profs laat hij zich in een aantal grote wedstrijd heel uitdrukkelijk zien. Dit wordt beloond met een contract als neoprof bij Lotto-Soudal.

Na 5 jaar Lotto Soudal met als uitschieter de overwinning in Strade Bianche van 2018 verkast Tiesj op 1 januari 2020 naar Wielerteam Sunweb.