PODIUM IN RONDE VAN VLAANDEREN: 3de

De Ronde van Vlaanderen voor beloften is de eerste wedstrijd van de UCI Nations Cup U 23. Een gemotiveerd peloton van 156 beloftevolle renners van over heel de wereld neemt om 12u30 de start voor een wedstrijd over meer dan 165 km met daarin o.a tweemaal de beklimming van de Taaienberg, de Eikenberg en de Steenbeekdries. Na enkele km gaan 5 renners in de aanval. Die krijgen een vrijgeleide tot aan de Valkenberg waar ze een maximum voorsprong van 6 minuten 12 seconden hebben. Van dan af gaat de Belgische ploeg meewerken in de kop van het peloton. Bij de eerste passage op de Taaienberg is de voorsprong teruggebracht tot 45 seconden. Bij de eerste passage op de Eikenberg gaat Tiesj stevig door. Een 10-tal man heeft een kleine voorsprong maar het komt niet tot een goede samenwerking. Op 20 km voor het eind worden de vluchters gegrepen. Ook bij de tweede passage van de Eikenberg schudt Tiesj nog eens aan de boom. Het peloton scheurt ditmaal in stukken. Er vormt zich een kopgroep van 26 renners die zal spurten voor de overwinning. Van de 26 renners zijn er 5 Belgen mee wat meteen bewijst dat Belgiƫ met een sterke delegatie aanwezig is. De spurt wordt ontsierd door een valpartij. De Nederlander Groenewegen wint voor de Noor Skjerping en Tiesj wordt knap derde.
Alweer een sterke wedstrijd voor Tiesj. Ongeluk voor ploegmaats Bouvry en Van Lerberghe, die in de valpartij betrokken waren.