LA COTE PICARDIE: 41ste op 186 deelnemers

Een prachtige lentedag in Picardië waar aan de Baai van de Somme de tweede wedstrijd van de Nations Cup plaatsvond.
186 renners nemen om 12u45 de start in Fort Mahon Plage. De wedstrijd loopt over een mooi parcours met een aantal mooie lussen wat het voor de supporters vrij makkelijk maakt om de wedstrijd te volgen.
De wedstrijd zelf verloopt zeer zenuwachtig met veel valpartijen tot gevolg. Gelukkig met weinig zwaar gekwetsten maar de wedstrijd wordt er toch vaak door verstoord. Van in de eerste kilometers gaan 5 renners in de aanval. De laatste zal vooruit blijven tot op 25 km van de aankomst. In tussen is ook Tiesj niet gespaard gebleven van pech: voorste rem loopt vast waardoor hij van fiets moet wisselen met twee minuten achterstand tot gevolg. Verschillende keren moet hij ook door valpartijen voet aan de grond zetten.
Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde op 20 km van het eind zit Tiesj vrij vooraan in de groep. Wanneer 9 renners op zo’n 15 km van de finish een nieuwe ontsnapping opzetten ziet Tiesj Jens Wallays meespringen. De kleine groep neemt een kleine voorsprong van een 20 seconden. Jens zal de laatste km nog uit deze groep ontsnappen en de wedstrijd winnen. Tiesj maakt zich in de achtervolgende groep klaar om te spurten als plots een Japanse renner voor hem tegen de grond gaat. Meteen kan Tiesj een kruis maken over zijn spurt. De conditie is nog steeds goed. En gelukkig komt hij zonder kleerscheuren uit deze incidentrijke wedstrijd.
Met de derde plaats van Tiesj in de Ronde van Vlaanderen en de winst van Jens Wallays vandaag komt België aan de leiding in de Nations Cup.