WORLD PORTS CLASSIC – rit 2

De terugrit naar Rotterdam is 164 km lang. Kris Boeckmans staat in het klassement op 6 seconden van Guardini die als winnaar van de rit van gisteren de te kloppen man wordt.
Boeckmans wint de eerste tussensprint, Guardini is 3de en daarmee loopt Boeckmans al 2 seconden in op de leider. Tweede in die tussensprint is Barbier, leider van het jongerenklassement. Met zijn tweede plaats in de tussensprint loopt hij 2 seconden verder uit op Tiesj die tweede staat in dit klassement.
Dan ontstaat de traditionele vlucht van de dag met 5 renners waarvan de laatste het uitzingt tot op zo’n 5 km van de finish. LTS zet één man in om de achterstand op de vluchters onder controle te houden: Thomas Degendt.
Op 5 km voor het eind komt LTS met Boeckmans naar voor die net als leider Guardini nog af te rekenen kreeg met een lekke band. Boeckmans is tijdig terug geraakt. Guardini komt achteraan het peloton aansluiten op het moment dat vooraan in de groep een renner van MTN-Qhubeka het achterwiel van Boeckmans aantikt en in zijn val een hele groep ten val brengt. Tiesj kan door een ongelooflijk sterk maneuver recht blijven.
Door de valpartij is een breuk ontstaan in de groep en 15 man zondert zich af met daarin 4 LTS-renners. Tiesj rijdt een sterke finale en brengt de LTS trein tot op 800 m van de streep. Met Sieberg en Roelandts voor zich wordt Boeckmans perfect afgezet voor de laatste 150m. Hij wint met overmacht deze rit en haalt meteen ook de eindoverwinning binnen. LTS wint ook nog het ploegenklassement.
Tiesj eindigt vandaag 15de en is 6de in het eindklassement. In het jongerenklassement eindigt hij op de tweede plaats.