TIRRENO ADRIATICO

Rit 7 : San Benedetto del Tronto – tijdrit 10 km
Cancellara wint de tijdrit. Voor het eindklassement werd het een spannende strijd tussen Sagan en Van Avermaet. Uiteindelijk houdt de laatste 1 seconde over en neemt de eindoverwinning mee naar huis.
Tiesj eindigt op 1′ 05” van winnaar Cancellara en keert met een goed gevoel terug naar huis voor de belangrijkste koersen van het voorjaar.
Volgende wedstrijd op 23 maart: Dwars door Vlaanderen!

Rit 6 : Castelraimondo – Cepagatti 207 km
Een vrij lange rit die een spannende finale kent. Na de lange ontsnapping van 6 die op zo’n 30 km van de aankomst teniet gedaan wordt ontstaat bij een tussenspurt een kopgroep van 8 sterke renners waaronder Stybar, Van Avermaet, Kwiatkovski, Sagan, Gaviria, Trentin. De klassementsrenners bij deze kopgroep gaan vol voor de secondenwinst voor deze Tirreno – Adriatico. Het peloton komt nog tot op een 15 seconden maar de 5 overgeblevenen van deze kopgroep spurten voor de overwinning. Van Avermaet haalt het voor Sagan. Van Avermaet wordt ook de nieuwe leider.
Tiesj zit vooraan in het peloton wanneer op 5 km voor de aankomst twee renners in mekaar haken. Hij kan hen niet meer ontwijken en moet voet aan de grond zetten. Koers over maar gelukkig zonder kwetsuren toch het einde van deze rit gehaald.

Rit 5 : Foligno – Monte San Vicino
Afgelast wegens sneeuwval!

Rit 4 : Montalto di Castro – Foligno – 222 km
De langste rit van deze Tirreno – Adriactico is er één voor de sterke klassieke renners tenzij de topspurters de beklimmingen in de laatste 50 km zouden overleven. De wedstrijd wordt gekenmerkt door een lange ontsnapping waarvan de laatste man op zo’n 20 km van de finish wordt teruggenomen. Op de Montefalco, de laatste klim van de dag, legt Cancellara er in de beginkilometers duchtig de zweep op waardoor een eerste serieuze schifting wordt doorgevoerd. Alleen Maxime Montfort en Tiesj houden stand voor LTS.
Er komt geen echte afscheiding voorin. Pas naar het einde toe op zo’n 6 km voor de finish gaat in schuifjes een groepje van 6 man weg met daarin ondermeer Jan Bakelandts. De grote ploegen zoals Tinkoff, BMC, Astana willen voor elkaar de kastanjes niet uit het vuur halen en zodoende kan Cummings zijn late uitval bekronen met een overwinning. In de spurt voor de 7de plaats haalt Sagan het voor Van Avermaet en Tiesj die daarmee alweer 9de wordt en nog maar eens een toptien plaats verovert in een lastige rit met alleen sterke renners in de finale.
Volgens de laatste beichten wordt de koninginnerit van morgen wegens te slecht weer afgelast.

Rit 3 : Castelnuovo Val di Cecina – Montalto di Castro – 176 km
De rit werd aangekondigd als een rit voor de sprinters en zo geschiedde. Nadat de gebruikelijke vlucht van de dag werd opgeruimd maken de spurtersploegen zich op voor de spurt die er een wordt tussen de youngsters uit dit peloton. Het indrukwekkende werk van Etixx wordt glansrijk afgewerkt door de jonge Colombiaan Gaviria. LTS weet zich niet goed te organiseren voor de eindspurt. Tiesj eindigt als 40ste in het peloton en kan zonder kleerscheuren in alle rust genieten van een verjaardagsavondje!

Rit 2 : Camaiore – Pomarance – 207 km
De eerste rit in lijn bestaat uit een vrij vlak eerste gedeelte en een tweede deel met een paar pittige beklimmingen. De rit wordt aangestipt als een rit voor de punchers à la Sagan, Valverde, Van Avermaet. En ook Tiesj wordt al bij dit rijtje toppers gerekend alsof het de normaalste zaak is voor een tweede jaarsprof die morgen pas 22 wordt. Maar Tiesj maakt het waar!
De rit kent een klassiek verloop: 6 vroege vluchters zingen het uit tot 10 km voor de finish. Dan wordt vrij vlug het spreekwoordelijke kaf van het koren gescheiden. De toppers vechten het onder elkaar uit. De uitval van Stybar op een kleine 3 km van het einde is meteen de goede. Hij houdt 1 seconde over op een 35-tal renners waarvan Sagan de vlugste blijkt. Boasson Hagen wordt 3de. Clarke 4de. Valverde 5de. Nibali 6de. Van Avermaet 7de. Tiesj 8ste. Kwiatkovski 9de. Brambilla 10de. Alstublieft. Om maar eens te zeggen over wie hier de tegenstanders zijn. Alweer een schitterend resultaat van Tiesj.

Rit 1 : Ploegentijdrit Lido di Camaiore – 22 km
De ploegentijdrit wordt gewonnen door BMC. Bij LTS moet Tiesj op een 5-tal km van de aankomst de rol lossen. LTS eindigt op 46 seconden van de winnende ploeg BMC. Tiesj staat in het klassement op de 168ste plaats op 3min10 van de eerste leider in deze ronden: Daniël Oss.