BENELUXTOUR rit 7

De laatste rit in deze Beneluxtour is traditioneel een zeer spannende en boeiende wedstrijd. En ook dit jaar is dit zo. Nadat een eerste grote groep van 12 man een tijd vooruitrijdt breekt de koers helemaal open bij de eerste passage over de Muur. Van dan af zijn er wisselend kleine groepjes van 4 man die het peloton afschudden. Asgreen, Campenaerts en Mohoric zijn daarbij veruit de bedrijvigste. Tiesj lijkt bij de beklimming van de Muur, die drie keer op het programma staat, de aansluiting met de kop te zullen kunnen maken maar het is telkens net niet.

Uiteindelijk is het Mohoric die alleen voorop blijft. En wanneer in de laatste km’s een tweede groep bij de groep achter Mohoric komt aansluiten is het Tom Dumoulin die nog een poging onderneemt om de vluchter bij te benen. Te laat echter. Mohoric wint de rit en zijn ploegmaat Cobrelli die in het wiel van Dumoulin meegegaan is wint deze Beneluxtour.

Tiesj eindigt op de Vesten als 9de. In het eindklassement verandert er weinig. Tiesj blijft 8ste en kan met een goed gevoel deze rittenkoers beƫindigen.