Ronde van Frankrijk 2022

Nooit zo’n mooie Tour gezien als dit jaar. Wat een sensatie! Wat een prestaties! En Tiesj draagt zijn steentje bij in wat de grootste overwinning van Jumbo Visma ooit werd! Super!

Zoals Tiesj vooraf aangekondigd had reed hij deze Tour volledig in dienst van de kopmannen. De aandachtige koersliefhebber zal Tiesj dan ook vaak in de voorste gelederen van de koers gezien hebben.

Een paar voorbeelden: op weg naar Calais lanceert hij Wout Van Aert tot net voor de top van de Côte du Cap Blanc-Nez met zo’n vaart dat er slecht drie renners overblijven: Van Aert, Yates en Vingegaard.

In de kasseirit naar Arenberg verzet hij veel werk om eerste Vingegaard mee in koers te houden om zich daarna te laten uitzakken om Rogliz bij te staan.

In rit 11 op weg naar Col du Granon brengt hij Rogliz tot verder dan aan de voet van de Col du Granon. De rit waarin Jumbo Visma Pogacar zwaar in het rood dwingt en Jonas Vingegaard de gele trui neemt.

Op weg naar Alpe d’Huez is hij lange tijd, tot voorbij Croix de Fer, steun voor Jonas Vingegaard.

In rit 18 van Lourdes naar Hautacam brengt hij Sep Kuss terug tot bij de leiders zodat deze de beklimming van de Hautacam kan leiden in dienst van Jonas Vingegaard.

Alles bij één een prachtig resultaat met Groen voor een sublieme Wout Van Aert en Geel en de Bollentrui voor de beste ronderenner van het ogenblik Jonas Vingegaard.