TOUR DE BRETAGNE: tweede rit 186,4 km: 9de op 142 deelnemers

De renners kregen vandaag een lange rit voor de wielen geschoven. Het is niet koud maar de regenvlagen, strakke wind en snelle wedstrijd maken het toch tot een ware beproeving voor Tiesj die nog steeds erg verkouden is. Tiesj had zich voorgenomen te proberen binnen de tijd binnen te komen in de hoop de komende dagen beter te worden om dan nog eens te kunnen meedoen voor dagwinst en zijn deel van het ploegwerk te doen.
In de eindfase van de rit kan Tiesj nog mee ploegmaat Xandro, die het best geklasseerd staat, helpen uit de wind zetten. En in de spurt kan hij ondanks de zware rit met een zware verkoudheid toch nog de 9de plaats binnenhalen.
Wat het morgen wordt blijft afwachten. Eerst zien hoe de zware inspanningen van vandaag verteerd zijn en dan blijft de ambitie voorlopig binnen de tijd binnenkomen. Morgen staat immers een kortere maar zeer zware rit op de agenda. Hopelijk ligt met een goede nachtrust het ergste van de verkoudheid achter de rug.

Geef een reactie