TROFEO SANTANYI – SES SALINES – CAMPOS

De eerste wedstrijd van de Rutometro XXIV Challenge Ciclista Mallorca loopt over 175,5 km hoofdzakelijk vlakke wegen. En zoals algemeen verwacht zal de wedstrijd ook beslecht worden in een massaspurt.
Twee renners laten echter zomaar niet begaan: Damien Garcia en Alex Kirsch gaan bijna van in de start weg en hebben na 20 km al 5 min voorsprong. Zij zullen een maximale voorsprong van 11 min bereiken. Op 35 km zit Garcia door zijn beste krachten en moet hij Kirsch alleen laten gaan die dan nog meer dan 3 min voorsprong heeft op een achtervolgend peloton van zo’n 90 man. Lotto – Soudal heeft op een strook met felle wind tegen alles op de kant getrokken. De helft van het peloton wordt zo terug geslagen.
Op zo’n 5 km van de finish is ook Kirsch er aan voor de moeite. Lotto controleert samen met de andere spurtersploegen. Voor Lotto moeten dan Tiesj en Stig mee de boel onder controle houden tot 1km van de aankomst. Van dan af wordt de spurterstrein op gang getrokken voor Andrei Greipel. Matteo Pelluchi van I Am Cycling wint overtuigend de sprint. Greipel wordt 8ste.
Tiesj was de hele koers attent en vaak in de voorste gelederen van het peloton mee actief om de koers in handen te houden voor de ploeg. Na het gedane ploegwerk loopt hij als 88ste binnen.