TROFEO SERRA DE TRAMUNTANA MALLORCA

De wedstrijd start in het mooie Valldemossa en brengt de renners langs 7 cols en 165,7 km in het al bijna even pitoreske Deia.
Er staat een heel sterke wind en ondanks de 10 graden Celsius op de thermometer voelt het bitter koud aan. Voeg daarbij nu en dan een felle plensbui en je weet dat het een zware wedstrijd wordt die ontsierd wordt door heel wat valpartijen. Er zullen slechts 49 renners de wedstrijd uitrijden.
De wedstrijd kent een boeiend verloop met veel Lotto-Soudal renners op de voorgrond. Geen enkele ontsnapping draagt ver. Movistar, Garmin en Sky zijn naast LTS de bedrijvigste ploegen.
Op 40 km van de streep trekt Valverde in de aanval. Hij krijgt de jonge Eritreer Merhawi Kudus mee maar die zal na een aantal km terugvallen in de achtervolgende groep van een 10-tal renners waaronder F. Schleck, Konig, Visconti, Rojas, Wellens en ook Tiesj. Op 10 km van de aankomst gaat Tim Wellens weg uit die achtervolgende groep. Op de laatste klim valt de achtervolgende groep uiteen. Valverde wint met 1min23 voorsprong op Wellens. Konig wordt iets later derde. Rojas en De Maar komen samen binnen op 2min15 en kort daarna spurt Tiesj zich in wat overblijft van de achtervolgende groep naar een 8ste plaats in de rituitslag. 8ste op 2 min 57 van de overwinnaar. Een schitterende prestatie in een zware wedstrijd met heel wat kleppers bij de deelnemers. Een goede start dus bij de grote jongens.