NOKERE KOERSE

Na een 6-daagse trainingsweek op Mallorca stond Tiesj vandaag terug aan de start van een Vlaamse wedstrijd die als een ‘spurterswedstrijd’ bekend staat: Nokere Koerse. Veel volk op de markt in Deinze waar de start van de 70ste editie van deze wedstrijd van start ging.
De renners hadden er blijkbaar zin in. Het eerste uur werden meer dan 50 km afgelegd. Het duurde dan ook tot voorbij de 50ste km voor de ontsnapping van de dag tot stand kwam. Vijf renners, Jonas Rickaert, Dieter Bouvry, Frederick Backaert, Alphonse Vermote en Boucher, kregen tot meer dan 4 minuten voorsprong bij elkaar gefietst.
Op 60 km van de aankomst, met nog 4 plaatselijke ronden voor de boeg, wordt vnl. onder het gebeuk van de voltallige Lotto-Soudal-ploeg, de voorsprong op 15 km tijd tot een kleine halve minuut teruggebracht. De hele meute gaat dan samen de laatste 45 km in. Er zijn nog een paar ontsnappingspogingen maar het is dan al duidelijk dat we op een massaspurt afstevenen.
De laatste ronde van 15 km zien we een indrukwekkende Lotto-Soudalploeg, die samen met de Noorse ploeg Joker, er een verschroeiend tempo op na houdt. De laatste 5 km doet Tiesj berewerk. Een eerste spurt wordt geleverd naar het rondpunt in Kruishoutem op zo’n 4 km van de finish waar de ploeg zich in de voorste gelederen weet te houden. Wanneer de man van Joker zich met nog 3 km te gaan op kant zet, nemen vier Etixx-Quicksteprenners en drie Lotto-Soudalrenners (Tiesj, Kenny Dehaes en Kris Boeckmans) het hele peloton in een rotvaart mee richting eindstreep. Tiesj brengt Kenny en Kris in perfecte positie naar de laatste 500 meter. Kenny zet Kris perfect af op 200 meter en Kris Boeckmans maakt het schitterend af. 10de overwinning voor Lotto-Soudal in 2015!
Tiesj komt leeggereden maar tevreden binnen als 128ste.