HANDZAME CLASSIC

Twee dagen na Nokere Koerse staat Lotto Soudal met bijna dezelfde ploeg aan de start van de Handzame Classic. De winnaar van Nokere, Kris Boeckmans is er niet bij want afgereisd naar Italiƫ voor Milaan-Sanremo. Vegard Breen komt de ploeg vervoegen en de kopman voor vandaag wordt Kenny Dehaes die deze wedstrijd in 2013 won.
Na een geweldig openingsuur met een gemiddelde van bijna 50 km per uur ontstaat een vlucht met 4 renners. De rust keert terug in het peloton en de vluchters lopen tot bijna 5 minuten uit. Tot km 90 verloopt alles volgens plan.
Kort na de Rodeberg loopt het echter fout voor Kenny. Door een nog onbekende reden komt hij zwaar ten val en breekt daarbij zijn linker voorarm. Dit betekent dat de ploegtactiek moet aangepast worden.Lotto-Soudal kiest vanaf nu resoluut voor de aanval.
Na mislukte uitvalspogingen van Tosh Vandersande, Sean De Bie en Vegard Breen wordt noodgedwongen voor de sprint gekozen. Bedoeling is Boris Vallee in stelling te brengen voor de ultieme sprint.
In de eindfase is Etixx-Quickstep de leidinggevende ploeg in het peloton. Boris verliest in het gedrum tijdens de laatste 2 km het wiel van Tiesj die zich net achter de trein van Etixx gepositioneerd heeft. Op het moment dat Tiesj zich realiseert dat Boris niet meer in zijn wiel zit is het te laat om hem nog terug te halen. Tiesj beslist dan maar zelf voor de spurt te gaan.
Gianni Meersman wordt perfect afgezet op 175 m van de streep en wint. Antoine DemoitiƩ wordt tweede. Tiesj wordt derde en heeft daarmee zijn eerste podiumplaats beet. Proficiat!