RONDE VAN ZEELAND SEAPORTS

De eerste dag van de lente is niet echt wat men noemt een lentedag. Wanneer de 177 renners om 12u30 van start gaan voor deze Ronde van Zeeland door het vlakke land van Zeeland over 196,1 km. Regen, wind en 12 kasseistroken maken van deze editie van deze wedstrijd een zware koers.
Door het wegvallen van Kenny Dehaes tijdens de Handzame Classic staan slechts 6 Lotto-Soudal renners aan de start. Zoals verwacht wordt het een waaierkoers. Vanaf km 40 zit het spel dan ook op de wagen. Ter hoogte van kasseistrook 11, de tweede van de dag, hebben 26 renners een kloof geslagen met de rest van het peloton. Voor een groot deel van het deelnemersveld zijn dan al bijna alle kansen verkeken. Etixx-Quickstep is het best vertegenwoordigd maar ook Lotto Soudal heeft drie renners, waaronder Tiesj, mee in de kopgroep.
Na 95 km wedstrijd trekken 3 renners van Etixx er van door: Iljo Keisse, Niki Terpstra en de jonge Pool Wisniovsky. Er wordt in de eerste daaropvolgende kasseistroken nog heftig weerwerk geboden door Lotto Soudal en Topsport Vlaanderen. Ook Tiesj is heel bedrijvig maar de kloof wordt toch als maar groter mede ook door de aanwezigheid van nog eens 3 Etix-renners bij de achtervolgende groep.
Wanneer de koplopers hun voorsprong uitgebouwd hebben tot 2 minuten valt het wat stil in de achtervolgende groep. Tot bij het ingaan van de plaatselijke rondes E. Theuns met in zijn wiel Y. Lampaert uit de achtervolgende groep van 17 in de tegenaanval gaan. Er zijn op dat moment in totaal nog slechts 20 renners in koers waarvan 7 van Etixx en 3 van Lotto-Soudal.
In de achtervolging komt Boris Vallee nog ten val. Zonder veel erg maar daardoor valt het achtervolgingswerk van de 5 achtervolgers op Theuns en Lampaert wel stil. Tiesj gaat dan nog alleen in de tegenaanval en komt tot op 50 m maar raakt toch niet meer tot bij de twee. Vooraan mag Iljo Keisse de welverdiende zege binnenrijven. Lampaert wordt 4de en Theuns 5de. Tiesj komt na nog een solo van 15 km alleen aan op 2 min 56 van de overwinnaar. Sterke wedstrijd tegen sterke tegenstanders.