DWARS DOOR VLAANDEREN

Koud, grauw, bewolkt met af en toe wat regen. Vrij krachtige wind, een mooi deelnemersveld met de huidige en ook een aantal ex-wereldkampioenen en een prachtig parcours door de Vlaamse Ardennen. Dit zijn de ingrediënten voor een dag wielerplezier waarin Tiesj een belangrijke rol speelt en zich presenteert aan Vlaanderen, niet in het minst aan de reporters op Eén.
Na de eerste schermutselingen in het begin van de koers komt op het einde van de Holleweg de koers tot volle ontplooiing. Negen man rijdt met een goede dertig seconden voorop. Daarachter een reeds uitgedund peloton van een 60-tal man met daarin een overmacht van Etixx-Quickstep. Tiesj zit vooraan in de groep net achter de Etixx-formatie.
In de spurt naar de voet van Eikenberg komt dit peloton tot op 7 seconden van de leiders. Jelle Wallays geeft zich echter niet gewonnen en verdappert terug. Zijn medevluchters proberen nog wat weerwerk te bieden maar verliezen zienderogen terrein en worden één voor één opgeslorpt door de groep.
Op de flanken van de Eikenberg zien we ook het mooiste spandoek van wat we tot nu toe zagen langs de weg. Rode achtergrond met daarop in zwarte letters TIESJ. Het heeft er waarschijnlijk niet veel mee te maken maar van dan af zal Tiesj een belangrijke rol gaan spelen in wat één van de mooiste wedstrijden van het jonge wielerseizoen wordt.
Na de Taaienberg vormt zich achter Wallays een groep van een 20-tal renners. Kwiatkowski gaat voor de tegenaanval en krijgt eerst Edward Theuns en daarna ook Dylan Van Baarle mee. Tiesj probeert de brug naar dit viertal nog te maken maar krijgt geen steun. Een overmacht van Etixx-renners met Maes, Van Keirsbilck, Cavendisch, Terpstra breken het achtervolgingswerk systematisch af.
Op de Oude Kwaremont gaat Boom fors door. Tiesj zit eerst wat ingesloten achter Amador maar kan naar het einde van de Kwaremont toch volop doortrekken richting kop van de groep. In de afdaling naar de voet van de Paterberg komt Boom en iets later ook Stijn Devolder ten val. Tiesj kan ternauwernood de gevallen Devolder ontwijken. Zijn spurt naar de Paterberg is daardoor wel gebroken waardoor hij enkele plaatsen verliest om de beklimming aan te vatten. Met het wegvallen van Boom en Devolder vallen ook twee belangrijke pionnen weg in de achtervolgende groep.
Bij het opdraaien van de Varent hebben de 4 koplopers een voorsprong van 1min10 opgebouwd. Tiesj gaat naar de kop van groep en vermindert de kloof in één ruk tot minder dan een minuut. Maar wanneer er overgenomen wordt door de volgende renner vermeerdert de kloof terug. Alleen wanneer Jens Debusschere en Tiesj aan kop komen nadert de groep de vluchters. En zo gaat het verder tot in Waregem. Dichter dan tot op 28 seconden komen ze niet.
Vooraan weet de sterke Wallays de wereldkampioen te verschalken en wint Dwars door Vlaanderen met een kleine voorsprong voor zijn ploegmaat Edward Theuns.
Van Keirsbilck weet nog net de 5de plaats binnen te rijven en Tiesj klopt in de spurt nog Lemoine en wordt 6de. Tiesj rijdt een ongelooflijk sterke wedstrijd waarbij hij als neoprof indruk maakt op wielerminnend Vlaanderen!

En blijkbaar inspireert Tiesj ook sommige dichters: http://penpedaal.weebly.com/paul-rigolle2.html en fotografen http://www.tdwsport.com/en/imagedesk/feature-details/repid/20154899/year/2015/month/3