E 3 PRIJS HARELBEKE

Misschien komt het toch nog goed met deze lente. Een mooie zonnige, zij het ietwat frisse dag voor alweer een fantastische wielerdag. Voor de supporters van Tiesj weer eentje om vingers en duimen van af te likken.
Vrij vroeg in de wedstrijd trekken 6 renners in de aanval met onder hen alweer een sterke Sean De Bie die daar blijkbaar zowat zijn handelsmerk van aan het maken is. De Bie houdt stand tot op de Oude Kwaremont en Dries Devenyns, die ook deel uitmaakte van de vroege vlucht, houdt het zelfs nog langer uit.
De wedstrijd wordt evenwel vroeg ontsierd door een massale valpartij in de ‘put’ van de Haagboek, na amper 32 km. Belangrijkste slachtoffer, Fabian Cancellara, die later zal opgeven. Maar ook twee Lotto Soudalrenners, Breen en Dockx, dienen de wedstrijd vroeg te verlaten. Later valt ook nog Dennis Vanendert weg.
Tiesj komt een paar keren goed weg bij een door veel valpartijen geplaagde koers.
Op de Eikenberg levert Tiesj bij de goed herkenbare rode spandoek zijn bovenjasje in en maakt zich klaar voor alweer een schitterende finale ook al is er dan nog bijna 100 km te gaan. Op de uitloper van de Taaienberg rijdt hij het gat met drie vluchters dicht en maakt zo deel uit van een achtervolgende groep van vier. In de beklimming van de Taaienberg heeft zijn voorwiel een tik gekregen waardoor er heel wat ‘slag’ op zit. Via de radio kan hij afspreken met de ploegauto om een geschikt moment te kiezen om het wiel te vervangen. De ‘oortjes’ bewijzen hier dus wel degelijk hun nut.
Na een snelle wielwissel zien we Tiesj heel snel terug in de kop van het peloton. In de afdaling van de Kapelberg en in de spurt naar de Paterberg kan hij een goede uitgangspositie innemen voor het aanvatten van die Paterberg. Burghart, die net voor hem rijdt op die Pater, maakt op een bepaald moment een vreemd maneuver waardoor Tiesj voet aan de grond moet zetten en heel wat plaatsen verliest. De koers is vooraan helemaal los gebroken met Stybar, Thomas en Sagan.
Het hele deelnemersveld ligt verspreid. Tiesj volgt dan in een derde groep op een groep waarin ploegmaat Jurgen Roelandts zit. Op de Oude Kwaremont kan hij heel wat achterstand goedmaken en hij slaagt er als enige in om de aansluiting te maken met de groep van Roelandts. Samen met Jurgen slaagt hij er in die groep tot bij de eerste achtervolgende groep met o.a. Van Avermaet en Vanmarcke te brengen.
Op Tiegemberg plaatst Tiesj nog een ‘démarrage’ in de hoop zo de kloof naar de drie leiders te dichten. Meteen vermindert de voorsprong tot een goede 20 seconden. Van Avermaet die de poging van Tiesj gecounterd heeft komt even verder zwaar ten val en het achtervolgingswerk valt stil.
Vooraan ontsnapt Thomas die de wedstrijd wint. Stybar wordt tweede. Sagan wordt nog ‘geremonteerd’ door een achtervolgende groep waar Tiesj de spurt voorbereidt voor Jurgen Roelandts die op een 7de plaats zal eindigen. Tiesj zelf wordt 18de na een meer dan opgemerkte wedstrijd.