PARIS – ROUBAIX

Na een week van heel veel aandacht in de media staat met Paris-Roubaix voor Tiesj een zware koers op het programma. Een koers waar hij ook met veel ‘goesting’ naar uitkijkt. Maar een koers waar een grote dosis geluk, misschien meer nog dan in andere wedstrijden, van groot belang is.
Een twintigtal km voor de passage door het Bos van Wallers rijdt hij een eerste keer lek. Hij kan snel geholpen worden en bij het uitkomen van het Bos zit Tiesj terug in de top 15 van het peloton.
Tot in de laatste bevoorrading, op zo’n 55 km van het einde behoudt hij zijn kansen om de finale te kunnen rijden. Net voor de laatste bevoorradingszone rijdt hij echter terug lek en moet lang wachten op technische bijstand. Minuten gaan voorbij en in tussen barst de koers vooraan in het peloton los. Terugkomen is dan niet meer mogelijk. Hij finisht als 100ste op verre achterstand van winnaar Degenkolb.
Ondanks de ontgoocheling kijkt hij terug op een rijke ervaring die hem in de toekomst nog sterker en meer ervaren aan de start van deze wedstrijd kan brengen.