GP DENAIN (FR)

Voor zijn laatste wedstrijd van het eerste deel van het seizoen maakt Tiesj deel uit van de Lotto-Soudalselectie met Jasper De Buyst, Boris Vallée, Dockx, De Gendt en Boeckmans. Het duurt tot km 75 voor de ontsnapping van de dag vorm krijgt met drie renners. Zij krijgen een maximale voorsprong van 3 min 20. Voor die ontsnapping heeft Tiesj nog een sprintje van één van de ‘bergprijzen’ gewonnen.
De laatste van de vluchters zingt het uit tot op 5 km van de streep. Nadat vooral Cofidis de hele dag de koers gecontroleerd heeft komt op zo’n 6 km van de aankomst de Lotto Soudalploeg onder aanvoering van Tiesj vooraan in het peloton plaats nemen. De Gendt en Boeckmans hebben de koers na 140 km verlaten. Ze blijven dus met 4 om te proberen de klus te klaren. Tiesj brengt de ploeg tot op zo’n 1200 meter van de streep. Dan is het Jasper De Buyst die Boris Vallée in stelling brengt voor de eindspurt. Boris kwijt zich goed van zijn taak en eindigt 2de na een ongenaakbare Nacer Bouhanni.
Tiesj wordt uiteindelijk 84ste na een meer dan verdienstelijke finale.
Daarmee zit het eerste deel van het seizoen er op. De komende weken volgt er eerst wat rust om dan terug op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen.