TOUR DE PICARDIE – rit 1

Na een lange periode zonder wedstrijdritme wordt deze driedaagse wedstrijd de inloopperiode voor het tweede deel van Tiesj zijn wielerseizoen 2015.
De eerste rit loopt over 164 km over de vlakke wegen van het mooie Picardië. Lotto-Soudal staat zoals de meeste ploegen met een uitgesproken ‘spurtersploeg’ aan de start: Boeckmans, Debusschere, De Haes, De Buyst, Vallée zijn stuk voor stuk mannen die zeer goed uit de voeten kunnen als het op spurten aankomt.
De wedstrijd kent een vrij traditioneel verloop met een lange ontsnapping van 5 man. LTS zet vnl. Kris Dockx in om mee met de andere ploegen als FDJ, Europcar en Astana de koers te controleren. De vluchters worden op zo’n 15 km van de streep gegrepen en tegen dan heeft LTS zich ook goed georganiseerd. Bij het ingaan van de laatste ronde op 20 km van de finish zien we alle Lotto-renners op één rij zich klaarmaken voor de massaspurt die er onvermijdelijk zit aan te komen. Tiesj kan ook een klein deeltje van het treinwerk doen maar voelt dat er nog werk is om het goede koersritme te pakken te krijgen.
Boeckmans komt samen met De Buyst als eerste over de streep. LTS laat duidelijk zien heer en meester te zijn in de finale van deze eerste rit.
Morgen wordt het dus werken blazen. Boeckmans staat met 10 seconden voor op de grote groep op kop van de rangschikking en De Buyst op 4 seconden van hem. Dit betekent dat de ploeg weet wat haar te doen staat wil ze de eindoverwinning meebrengen naar huis.
Tiesj werd 78ste.