TOUR DE PICARDIE – rit 3

De derde en laatste rit over meer dan 194 km gaat geweldig van start. Het eerste uur wordt bijna 50 km afgelegd. Het duurt ook vrij lang voor de ontsnapping van de dag tot stand komt. LTS is zeer alert en controleert de hele dag de koers. Dit is ook nodig wil men de eindzege mee naar huis brengen. Guardini staat immers op slechts 6 seconden van leider Kris Boeckmans.
Tiesj heeft in tussen reeds al koersritme opgedaan en zijn opdracht voor vandaag is dan ook in de finale mee de koers te controleren. In de plaatselijke ronde zit nog een pittige helling. Wanneer de koers daar aankomt zijn er nog twee renners vooruit. Op die laatste helling gaat Tiesj sterk door en ontstaat er een kleine kloof vooraan in het peloton. Met een 8 renners komen ze zo heel snel dicht bij de twee laatste vluchters van de dag. LTS heeft 3 renners mee: Tiesj, Kris Boeckmans en Jasper De Buyst.
Het peloton komt wel nog terug maar Kris Boeckmans kan zich goed positioneren in de kop van de groep en hij kan het ook schitterend afmaken. Hij wint zijn tweede rit van de driedaagse en haalt meteen de eindoverwinning binnen.
LTS kan terugblikken op een zeer geslaagde Tour de Picardie. Tiesj eindigt de laatste rit 26ste en is tevreden over de stijgende conditie.