WORLD PORTS CLASSIC – rit 1

De eerste rit van deze tweedaagse loopt over 194 km van Rotterdam naar Antwerpen. World Ports Classic staat bekend als een spurtersfestival al mag de kracht van de wind in de open polders niet onderschat worden.
Zoals de meeste ploegen staat ook LTS met een uitgesproken sprintersploeg aan de start. Voor Tiesj wordt het dus voornamelijk werken in functie van de mannen die het in de spurt het best kunnen afmaken. Kris Boeckmans heeft in Picardie bewezen de man in vorm te zijn voor dit soort werk.
Vijf vluchters zorgen voor de vlucht van de dag maar nog voor 40 km voor het eind zijn zij er aan voor de moeite. De wind speelt ook een belangrijke rol en op een bepaalde moment ontstaat er door waaiervorming van een 25-tal renners met daar in een goede vertegenwoordiging van LTS een breuk in het peloton. Ook Tiesj is mee. Er komt wel nog een grote groep terug maar toch vallen een paar serieuze kleppers als Bouhanni weg.
Op een 40-tal km van het eind gaat Tiesj achter een ontsnapte Barbier en in de daaropvolgende tussensprint neemt hij als tweede zo nog 2 secondern boni mee. Iets verder gaan nog twee renners in de aanval maar op een 5 km van de streep zijn zij er ook aan voor de moeite. Tiesj speelt een belangrijke rol in de leadout voor Kris Boeckmans. Kris komt op 100m op kop maar moet uiteindelijk vrede nemen met een derde plaats.
Tiesj wordt 45ste in de rituitslag maar door de boni seconden staat hij 6de in de rangschikking.